Zavoli sport kroz igru i druženje

Nenad Maksić, trener RK Partizan, bivši reprezentativac, takođe nam pruža podršku u organozovanju drugog Međunarodnog turrnira „Handball Fantasy“ i govori za naš sajt

 

ZAVOLI SPORT KROZ IGRU I DRUŽENJE

 

Pokazalo se, više puta, sjajna igračka karijera, ne mora, unapred, garantovati i uspeh na trenerskom planu. Ipak, ima ljudi, pravih posvećenika, koji umeju i jedno i drugo. Takav je i naš gost, Nenad Maksić, nekada vrsni rukometaš, reprezentativac naše zemlje, osvajač mnogih medalja, a danas, prvi trener RK Partizan, koji je izborio učešće u plej-ofu, srpske rukometne elite, pa ovih dana predvodi svoju crno-bele u jurišu na titulu. Popularni Maksa, kako ga prijatelji oslovljavaju, rado je pristao da bude zaštitino lice „Handball fantasy“ turnira koji će se održati u Beogradu, od 15-17. juna. Pred vama je i intervju sa poznatim asom srpskog rukometa.

 

Druženje i igra s vršnjacima, u srpskoj prestonici, kad rezultat i nije u prvom planu? Može li lepše započeti nečija sportska karijera?

– Poenta sporta(u mlađim uzrastima) i jeste da se sport, u ovom slučaju rukomet, zavoli i prihvati na pravi način, a idealan način za to je druženje kroz igru, sa vršnjacima, naročito, kad rezultat nije u prvom planu.

 

Da li ste učestvovali na nekom ovakvom turniru u mladosti?

Nažalost, u moje vreme, nije bilo ovakvih turnira.Prvi turnir na kojem sam ja učestvovao, bile su kvalifikacije za prvenstvo Srbije.

Turnir „Handball Fantasy“ treba da okupi oko 2500 dečaka i devojčica. Suština je da se iz Beograda pošalje lepa slika, da se pokaže kako sport, rukomet, konkretno, zbližava. Da li se slažete da je baš to, lajt-motiv trodnevnog okupljanja koje organizujemo.

– Potpuno se slažem, s nadom da će takve poruke povećati broj dečaka i devojčica s kojima ćemo se viđati u narednom periodu.

Pre svega, igra mora biti u prvom planu. Ovim okupljanjem, želimo baš to da istaknemo. Sigurni smo da i vi tako razmišljate, zar ne?

– Tako razmisljam i tako sam se ponašao u dugogodišnjoj igračkoj karijeri.

Kakav bi savet dali budućim sportistima, deci koja će od 15-17. juna boraviti u Beogradu?

– Moj savet bi bio, da zavole igru i da uživaju u njoj. Kroz zajedništvo i pripadnost grupi, jer, samo ako rukomet zaista voliš, možeš da budeš vrhunski rukometaš.

Kako, inače, privoleti decu da se okrenu istinskim vrednostima?

– U današnje vreme to nije lak posao. Ipak, sigurno je da je jedan o najboljih načina, šas organizovanje ovakvih turnira.

Bili ste vrhunski rukometaš, reprezentativac, ostvarili ste bogatu karijeru, a i danas ste trener. Da li je temelj vaše uspešne životne priče postavljen u detinjstvu, kao što bi slučaj mogao biti sa junacima, na „Handball Fantasy“ turniru, koji će zajedno sa nama provesti tri lepa dana u druženju i igri?

– Apsolutno! I ja sam, kao i mnogi današnji klinci, živeo za utakmice i turnire, kojih je bilo mnogo manje nego danas.

Kratko i jasno. Takvu je sliku tokom ovog razgovora za naš sajt posao ovaj sjajni sportista. Takav je bio i na terenu. Podigne se, šut, i eto gola. Rukomet je, poete bi rekle, poezija sporta. Igra veštih i znalaca. Kad ga na vreme zavolite, onda u njemu ostajete do kraja. Vidimo se u Beogradu, da podelimo radost druženja.

Sve vas voli vaš „Handball Fantasi“! Srdačan pozdrav iz srpske prestonice!

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *