Proslavljeni reprezentativac pomaže rad sa mladima

Retko smo u prilici da u rukometnom sportu vidimo kako vrhunski sportisti pomažu mladim sportistima konkretnim savetima, na treninzima. Da im ličnim primerom pokažu one male “cake” koje su pokupili sa terena širom Evrope. Vi ste se opredelili za rad sa decom ali otkud saradnja sa RK Serbon ?

 

Rk Serbon je jedna od retkih svetlih tacaka u zatamnelom rukometnom svetu nase drzave.

Klub vode entuzijasti kojima je rukomet duboko u krvi … Posto sam zadnjih godina angazovan u radu sa mladim rukometasima sto individualano sto u klubovima nasi rukometni ciljevi se u potpunosti poklapaju,a to su pre svega pomoc i podrska rukometasima i rukometasicama mladjih kategorija u izgradnji njihovog sportskog karaktera i rukometnih vestina potrebnih za dostizanje visokog nivoa kvaliteta na koji ce nase reptezentativne selekcije moci da se oslone.

Ovi zajednicki ciljevi doveli su nas do saradnje i pocetka rada na projektima neophodnih da se srpski rukomet u mladjim selekcijama podigne na visi nivo.

 

.Kao dugogodišnji reprezentativac a sada i akademski građanin u oblasti sporta, možete li nam reći svoj stav, šta je to potrebno da bi se rukomet vratio na mesto koje mu pripada ?

 

Svaka građevina pre svega zavisi od njenih temelja … U sportu temelj su mladi igrači koji rade i nastupaju u okviru mlađih kategorija…

Njihov pravilan rast i razvoj moze da obezbedi svakom sportu pa i rukometu stabilnu i bezbrižnu budućnost… Licni i sitni interesi izbili su u prvi plan i potisnuli suštinu…

Rad sa mladima je nešto sto retko koga interesuje… Bivsi reprezentativci,vrhunski rukometaši izbegavaju i doživljavaju rad sa mladima kao posao ispod časti i oni koji žele da budu treneri razmišljaju samo o prvim timovima i reprezentacijama. Moje iskustvo pokazuje upravo suprotno,a to je činjenica da rukometaši koji su prošli kroz vrhunske klubove i radili sa vruhunskim trenerima, mogu zajedno sa trenerima entuzijastima, obrazovanim ljudima,  preneti mladim sportistima visok nivo iskustvenog i stručnog znanja,pomažuci im na taj nacin da postanu zreli sportisti na koje njihovi klubovi i reprezentativne selekcije mogu da se oslone u potpunosti.

Brojne manjkavosti prate rad mlađih kategorija kada je u pitanju rukomet u Srbiji.

Ne postoji sistem,ne postoji strpljenje, ne postoji metodičnost, ne postoji plan.

Nažalost, pogled ljudi od kojih najviše zavisi stanje naseg sporta okrenut je na potpuno drugu stranu i to nam se obija o glavu.

Teško je ako se provlacite kroz osnovnu i srednju školu,bez usvojenog znanja da na fakultetu budete vrhunski student.

Nase rukometaše prate brojni nedostaci propušteni u periodu učenja.

To dovodi do serija loših rezultata iz kojih kasnije proističu brojni problemi kojih smo trenutno svedoci.

Pomoci mladima,podržati njihove roditelje,marljivo raditi ,istrpeti ,sačekati i konačno dočekati seriju vrhunskih rezultata kakve smo imali u našoj rukometnoj istoriji je san svih onih koji se bude i ležu sa rukometnom loptom u glavi , a kojih u nasoj zemlji ima ne mali broj .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *